x

1

 


 

Back in town 2009

Allereerst iedereen de beste wensen voor dit nieuwe jaar en natuurlijk wat uitleg de niet actieve site dit jaar. Deze site is een soort archief voor oude kanonslagen en het afgelopen jaar heb ik niet echt dingen kunnen vinden / of gemaakt in oude stijl, kunnen vinden. Er zijn hier en daar wel nieuwe pakjes met een moderne lay-out verschenen maar qua oud materiaal weinig meer opgedoken helaas. Als het goed is komt daar in 2009 verandering in en ben al in bespreking met hardix en original voor verdere plannen qua labels. Meer daarover het komende jaar en zal het gastenboek ook weer eens herstel.

z

Vernielzucht 2008

We kunnen met z'n allen wel zeggen dat 2008 een hoopvol jaar is geweest qua misbruik en dat het leuke nieuws niet werd overschaduwd met berichten van de vele sloop partijen zoals in de voorgaande jaren. Veel forums hebben mijn logo overgenomen en zijn ook een soort van actie begonnen om het lekkere stoken te behouden voor de komende jaren en zie wel dat het weer de goed kant uit gaat. We moet zeker door gaan met dit soort acties om het niet voor de liefhebbers te verzieken!

z

Kanonslagen Originals / Hardix 

Na het drama van afgelopen jaar met de verkeerde labels zowel bij Originals als Hardix hoop ik dat het in de toekomst beter zal gaan nu er betere afspraken zijn gemaakt met de chinezen. Ze hebben de labels gewoon zelf aangepast en dus niet mijn ontwerpen 1 op 1 overgenomen waardoor de Thundercrackers van Hardix een verkeerd label kregen en ook de shisings van Originals. Ik kan je zeggen gezien dat je elke keer een jaar moet wachten en in het geval Shisings al 5 jaar als ze komen en dan niet goed is een flinke tegenvaller is. We zullen zien wat 2009 gaat brengen!!

z

 

Nieuwe labels Hardix 2007

Het is weer september dus de nieuwe dingen in vuurwerkland beginnen alweer te verschijnen. Dit jaar heeft kanonslagen.com wat ontwerpen voor Hardix vuurwerk gedaan met vind ik zelf een goed resultaat en liefhebbers van oude labels zullen hierbij wel smullen. Kanonslagen.com heeft ditmaal de knal matjes van 90 , 360 en 720 schots onderhanden genomen. Ook de shisings met een erg mooi label en de oude look  groen/geel en als klap op de vuurpijl de oude looks van de Thundercrackers. Een primeur op kanonslagen.com en bekijk ze snel ;)   

Lees verder >>

z

Van hoop tot drama in 2006/07

Wat volgens de berichten een goed jaar moest worden met de verruiming van de dB grens, nieuwe knallers en snippers is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. De Little general, Super explo, Extreme bang, Super astro's en het Kung Fu pakket, allemaal knallers die niet aan de verwachtingen deden op sommige knallers van het Kung Fu pakket na die toch naar mijn inziens wel het hardste knalde. We hebben dit jaar weer meer klei dan kruit gekocht en sommige kanonslagen knalde zelfs nog zachter als vorig jaar? Oude stok? bij de shisings misschien wel maar van de dikkere had ik het niet verwacht! Volgend jaar maar weer proberen , nieuwe kansen nieuwe ronde

z

Logo mania!

Kanonslagen.com hecht veel waarde aan de traditionele fabrieken van o.a Red Lantern, Horse en Flower Basket. Wie heeft ze vroeger niet gehad; de pakketjes, potjes, Shising en Thunder crackers die vol met logo's stonden van de boven genoemde merken. Sinds 1995 konden de Nederlandse importeurs hun lay-out zelf gaan bepalen en met de Diamond collectie werd toen de toon gezet. Vandaag de dag zie je de logo's sowieso bijna niet meer en de traditionele sier potjes zijn intussen bijna allemaal vervangen door nieuwe lay-outs.  Lees verder

z

Thundercracker Pakket komt niet!

Helaas moet ik hier nu geen leuk nieuws bericht plaatsen over het classic Thundercracker pakket, maar het zal niet meer komen. Ik heb de afgelopen jaren bij veel bedrijven gelobbyd maar durven het niet aan of voelen er niets voor. Ik zelf kan dus wel zeggen dat ik m'n uiterste best heb gedaan maar helaas dus misschien dat er ooit iemand zich aanmeld want heb alle labels liggen ;) 

R.I.P

z

Inside Firecrackers

Iedereen kent wel de kanonslagen maar wat zit er binnen in en wat is er verandert?  Ik steek ze al vrij lang af maar heb nooit m'n eigen met de binnenkant bezig gehouden totdat ik van het klei probleem af wilde met mijn classic pakket voor 2006. Doordat ik nog wat oud vuurwerk in mijn bezit heb, ben ik  gaan kijken wat de verschillen zijn met de oude en nieuwe crackers en ik moet zeggen dat ik er niet vrolijker van werd en een hoop dingen opeens verklaarbaar werden voor mij. Kijk dat het zilver kruit eruit was wist ik al maar tot mijn verbazing zat er in de klapper van 1970 ook bijna geen zilverkruit in maar gewoon zwart kruit en deze knalde erg hard. lees verder>>>>

z

Nieuw filmpje oude knaller

Ook met nieuwjaar hebben we nieuwe filmpjes geschoten en zoals jullie al in de oude hebben kunnen zien , zijn de knallers hier in de oude gooi stijl te bekijken zoals het vroeger ging en dan snap je ook meteen waarover de oude garde het altijd over snippers heeft. Dit is de eerste in een nieuwe serie filmpjes die dit jaar hier op deze site komen dus geniet er maar lekker van.... Filmpje!!!

 

w

Up-date's

Via deze link hoef je niets meer te missen qua nieuw foto materiaal, dus als er een nieuwe foto op deze site wordt geplaatst komt hij automatisch ook hierbij te staan en vanuit de betreffende foto kun je dan door naar de pagina.

Klik hier voor de Update pagina

 

w