x

1

 


TIGER-HEAD

Tiger-Head is in Nederland toch altijd wel het merk geweest dat de grootste klappers in zijn collectie had en had volgens mij als enigste de 500 of wel de Super Atoombom! Dit merk is over het algemeen wel door elke importeur ingekocht en staat zelfs bij Beko nu nog in de catalogus met de kleine x-mass crackers. Ik zelf heb erg veel Tiger-Heads versleten in de loop der jaren en waren kwalitatief erg goede kanonslagen met altijd de mooiste lonten die mooi en rustig opbrandde Dit merk had vrijwel alle maten op de 470 na denk ik, tenminste ik heb 'm nooit gezien?. 

Altijd herkenbaar aan de dennenboompjes en in de gele balk van het label varieerde het nog wel eens qua tekst, maar over het algemeen stond er toch Franse tekst in "Sans Chlorate ni Perchlorate". Ook dit label hield voor de maat aanduiding het bekende wiebertje aan die ook Horse gebuikte. Ook de tekst " China National Native Produce & Animal by-products. Import & Export coporation Kwantung, Tungoon Office" was zeer herkenbaar op de diversen pakjes.


Hierboven de zwaarste klappers met als eerste de 500 daarnaast de 490 en dan de 485 allemaal gevuld met zilverkruit voor de vette klappen en maximaal snipperen. Voor de grotere klappers waren de lonten altijd los zoals afgebeeld dus niet gedraaid.


Ook hier de panzervuist 3" x 3/4 en bazooka 4" x 9/16" nog met de dikte zoals hij moet zijn. Let op de 2 verschillende labels. 


Hier het kleinere spul van Tiger-Head waaronder de ladycracker, kleine kanonslag, 2 verschillende Japanse kanonslagen qua pakjes dan. Ook hier weer met de superkanonslag 2 verschillende pakjes. Heerlijk deze pakjes om ze elke keer weer te zien.


Hier nog boven water gekomen 420 rotjes van Tiger-Head ofwel de kleine kanonslag verpakt per 10 stuks