x

 

 


THUNDERCRACKERS Red Lantern

Klappers der klappers en voor deze kanonslagen had ik vroeger eerbied maar wel te duur voor mij. Ik heb van de grote zo goed als geen gebruik kunnen maken vanwege de prijs die ze toen kosten. Voor 4 knallen had ik weer een ratelband van 90 schots dus de overweging was dus geen 4 harde klappen. Dus ik hield alles goed in de gaten en de klappers die van de grote boys niet af waren gegaan die raapte ik natuurlijk op hŔ. Geniet nog even op deze pagina van de oldschool Thunders en zie wat er allemaal is geweest. Wel komen de Thunderscrackers terug via B&W door toedoen van Kanonslagen.com hopelijk inc. grijze lont ;) zie pagina Brave & wichers

De bedrijven als Beko, M.A, J.B.U hadden deze knallers vast in hun pakket zitten. Alles wat hier onder staat is na 1980 verdwenen uit de schappen en werd hier en daar nog wel onder de toonbak verkocht tot ongeveer 1983. Daarna kamen de Flower Basket Thunders maar die waren minder van kwaliteit mede door de strengere vuurwerk wet. Ook zagen de kanonslagen er fleurig uit met hun labels en dat zie je eigenlijk tegenwoordig niet meer terug en vind ik wel jammer. Het pakje met de leeuw en de groene achtergrond is het langste mee gegaan. 


Hierboven de vernieuwde Thundercrackers die na de herdertjes kwamen. Voor mij samen met de herdertjes "All time favorite" Je had deze in diverse maten zoals de 460, 480, 484, 485 en de 490 zoals afgebeeld hierboven. 


Tja geen uitleg nodig! Welke oude stoker kwijlt hier niet bij weg :s en het blijft er toch mooi uit zien ondanks z'n ouderdom.  Ik zou hier nog graag een paar sloffen van willen hebben om lekker de hele avond te snipperen. Hierboven de 470,460 en 480 van Beko en J.B.U


Deze pakjes zijn er maar 2 of 3 jaar geweest meen ik en werd meestal toch wel door Beko en M.A  ge´mporteerd en hiervan waren alleen de grote maten verkrijgbaar vanaf de 480 t/m de 490


Van de Herdertjes Thunder was er later nog een exemplaar met een andere cracker erin zie boven de 470E Ook de Beko 484 hierboven was een vreemde verpakking  in de collectie. De 470 Thunder met deze verpakking heb ik nog nooit op andere maten gezien dus ook wel een uitschieter.


Hierboven de meer latere ontwerpen van de Thundercrackers en in deze maat ook de laatste want deze waren rond 1980 voortaan verboden. Je ziet al dat hier de verpakkings ontwerp van de wikkel af is en al meer op een gewone kanonslag lijkt.


Dit waren de laatste serie Thundercrackers van Red Lantern waarvan de laatste in deze rij tot ongeveer 2000 werd ge´mporteerd door Lesli vuurwerk en in 2004 volledig op was. Bye bye Thundercracker!