x

1

 


OVER KANONSLAGEN.COM

Met deze kanonslagen site wil ik een soort archief maken van de verschillende pakjes kanonslagen die er in de loop van de tijd zijn verschenen en dat zijn er nogal wat. De meeste jongeren van het moment kennen de shising cracker,astronaut en de bo-peep wel maar er is meer " Veel meer " Ik krijg veel reacties van de oudere jeugd zullen we maar zeggen, en ook veel plaatjes opgestuurd die dan ook  mits ze goed zijn in gescand op deze site komen . Heb je deze site al een paar keer gezien en wil alleen de up-date's zien check hier even!!

Ook wil ik er de nadruk op leggen dat vuurwerk altijd gevaarlijk is en altijd moet uitkijken met het aansteken ervan, er zijn nog altijd mensen die denken van dat overkomt mij niet "not dus" het kan jou ook over komen dus let op!! Dat het vuurwerk minder heftig wordt heeft met dit alles te maken en de stuntmannen onder ons dragen bij aan het verdwijnen van diversen soorten vuurwerk. 

Dit jaar weer wat nieuwe dingen kunnen scoren er weer is me iets opgevallen, van alle kanonslagen gaat er maar 1 overleven de komende jaren en dat is de gewone kanonslag want ze zijn steeds moeilijker te krijgen. De super kanonslag zie je bijna nergens meer laat staan de bazooka die echt moet gaan zoeken, ook in Duitsland is het begonnen waarbij naar mijn inzien de 470 al gesneuveld is. Daarbij zijn ook de Duitse kanonslagen dit jaar ver beneden de maat en is eigenlijk niet meer de moeite om ze te gaan halen want snipperen doen ze ook al niet meer laat staan dat de toch wel imposante atoombommen gewone kippescheten zijn geworden, helaas maar waar. Nu blijven qua knallers toch alleen maar de Le tirge over uit Frankrijk die de namen waardig mogen dragen en dan zeker de Bison no.6 als uitschieter (zie Demon) Hieronder mijn eigen Tiger-Head verzameling (nog bedankt Bart )en zeer moeilijk om aan te komen.

 

Dit is voor mij nog steeds kanonslag no.1 maar ook de Thunders!! enjoy the site!! En hieronder een knal assortimentje uit de jaren '70 lekker kleurig zullen we maar zeggen!! Zoals jullie zien zijn er veel verschillende etiketten geweest in de loop der jaren en ik probeer het zo compleet mogelijk te maken. Ook zijn de plaatjes leuk om te verzamelen en wat ook veel mensen doen ben ik achter gekomen. Misschien dat er in de toekomst wel een soort van vuurwerkdag ergens in Nederland zal worden gehouden de ultieme manier om dingen met elkaar uit te wisselen en de nieuwtjes vanuit vuurwerkland.

 

Je hebt tenslotte overal beurzen van behalve van vuurwerk en wat is er nu leuker dan zón beurs voor een vuurwerkfreak  "wie weet " maar zal wel moeilijk worden denk ik!! Ook zal de site een update krijgen in de engelse taal want ik krijg veel e-mails vanuit het buitenland dus daar zijn we ook mee bezig zodat zij het ook kunnen lezen, net zo makkelijk. Voor verkoop info van vuurwerk klik op deze link. Op deze site word geen vuurwerk verkocht of verhandeld!!

Op deze site wordt geen vuurwerk verkocht maar ik wil wel oude pakjes kopen als iemand ze heeft  maar moeten dan wel minimaal 8 jaar oud zijn ( tegen een goed vergoeding natuurlijk) voor mij is het momenteel  belangrijk dat het pakje compleet is inc. kanonslagen dan. zie contact Het is de bedoeling dat deze site ook nog eens in boekvorm uit zal komen maar dan moet ik eerst genoeg info over alle soorten hebben, en jullie kunnen mij

 
daarbij helpen want anders is het niet helemaal compleet!! Nou spit er maar lekker doorheen en kijk of je de oude cracker terug vind.