x

1


LE TIGRE BISON

Le Tigre kanonslagen zijn ook lekker harde knallers, ze worden volgens mij alleen in China geproduceerd voor Frankrijk. In tegenstelling tot de Chooét kanonslagen waren deze altijd van Red Lantern maar tegenwoordig weet ik niet meer wie de producent is omdat er sowieso nooit geen logos op de pakjes stonden. Vroeger nog wel op de kanonslag zelf ( zie foto )maar tegenwoordig zijn ze gewoon rood van kleur. Ook bij de Le tigre begint het verval van kwaliteit te komen wat ik zelf niet zo goed snap want in Frankrijk hebben ze wat dat betreft geen nieuwe regelgeving qua knal of zo? Het verval zit 'm ook hier in de dunne wikkel van de cracker en zal waarschijnlijk ook met het duurdere papier te maken hebben. Wel valt op dat deze kanonslagen vroeger altijd met zilver kruit waren gevuld en dat is de laatste jaren ook niet meer heb ik het idee?

Le Tigre blijft wel al bijna 25 jaar dezelfde lay-out hanteren  in tegenstelling met de Duitse en Nederlandse Importeurs op de kanonslag na maar die gaat ook alweer in deze vorm 15 jaar mee volgens mij, rood dus! Hieronder de diverse pakjes van Le tigre en de losse kanonslagen van dit merk.  Let op de verschillen van de oude lay-out en de nieuwe onder met de tijger strepen op de zij kant. Wederom vind ik de oude kanonslag meer spreken als de nieuwe hahaha mooi blauw/wit en rood. Ook de nummering is helemaal anders als bij de vertrouwde 400 reeks bij ons, deze kanonslagen zitten allemaal in de 500 reeks en worden aangeduid als Flash crackers in de red lantern catalogus.

Nog even over de Le Tigre Bison 5 , een opmerkelijke grote kanonslag die per 3 verpakt zit maar de knal laat een beetje te wensen over vind ik. Dit zal er ongetwijfeld wel één van de nieuwe productie zijn dit dus minder zijn geworden helaas.....

Website: http://www.pyragric67.fr/   maar je kan er niets over de kanonslagen over terug vinden.