x

1

 


KAT VUURWERK LEIDEN

Petard Bison van het Horse brand merk, wie kent ze niet en zijn al een lange tijd niet meer te koop maar klapte als de beste. Dit label werd ge´mporteerd door Kat Leiden en was goed populair door de harde klappen maar ja kan ook niet anders met Horse. Deze pakjes hebben een typische Chinese lay-out met die zendmasten erop en stralen nog gewoon het communistisch China uit. Deze labels zijn in der loop der jaren verdwenen en zullen dan ook nooit meer terug komen helaas. Deze crackers hieronder zijn de meest gebruikte lay-out zo met dat rood en wit maar ze hebben ook nog de groene kanonslagen gehad zoals we de meeste kennen, (zie foto onderaan) maar deze stammen uit een latere periode.

Let ook even goed op de gebruiksaanwijzing achter op de pakjes, die waren altijd mooi en sierlijk van Horse en vind ik echt oud eruit zien en doet me goed als ik het zie (foto3) en kom je tegenwoordig eigenlijk niet meer tegen.

Kat vuurwerk is verdwenen uit Leiden en het fabriek ligt ook al sinds jaren plat en staat nu een mooie nieuwe woonwijk. Wel was dit bedrijf samen met Schuurmans het eerste vuurwerkbedrijf dat zelf vuurwerk maakte. Tegenwoordig bestaat Kat vuurwerk nog wel maar is samen gegaan met Beko vuurwerk uit Tilburg en komt eigenlijk helemaal niet meer met eigen labels op de markt. Zou wel spectaculair zijn geweest als deze pakjes weer terug kwamen op de Nederlandse markt.

In Duitsland zijn ze ook een lange tijd verkocht en daar had men op de kanonslag de zelfde lay-out als het pakje.

Update: Deze pakjes komen waarschijnlijk in 2007 weer terug met flash kruit meer over later in de zomer van 2007


e