x

1

 


CHOOÉT  

De Chooét is geen kanonslag die hier even gewoon kan scoren en daarvoor zal je diep Frankrijk in moeten om deze mooie kanonslagen te krijgen. Deze kanonslag is van origine gewoon van het Horse Brand label en zijn altijd gevuld met zilver kruit en staan in diverse catalogussen als "Flash crackers". Ik weet niet of ze tegenwoordig nog onder het Horse label vallen want je kunt ze bijna nergens vinden maar vind het wel iets hebben deze klappers zo met dat gestreepte papiertje en dat eigenzinnige labeltje. 

Wel heb ik ze ook in een catalogus staan van Flower Basket, dus  heeft dit label ook in de collectie gehad.  Deze hieronder is de 4'x 1' versie maar ook hier weer bijna alle maten zoals bij de andere. Ik hoop deze serie nog compleet te krijgen maar heb er een hard hoofd in. Wel een erg goed design qua kleurstellingen moet ik zeggen en is ook alweer een jaartje of 25 oud.

De Importeur zit in Montreux en heb er nog niet echt veel van gezien en kan er op Franse sites ook niet veel over terug vinden maar dat komt nog wel (hoop ik)

Original fireworks heeft dit label in 2006 overgenomen en zal deze crackers weer opnieuw uitbrengen en er komt ook een gehele nieuwe siervuurwerk lijn van. Toppie Originals zie onder