x

1

 


LADYCRACKERS

Ladycrackers wie heeft ze niet gehad?? Allemaal denk ik wel en waren altijd leuke dingen en ook deze werden los gehaald vroeger. Ik kon er m'n eigen uren mee vermaken om alles los te peuteren en dan knallen met de hap. Zoals ik vroeger met de ratelbandjes en ladycrackers bezig was doet de jeugd van tegenwoordig met de Shisings "veel voor weinig" Nu zijn ze nog maar een kleine bijkomstigheid als ze lang genoeg zijn want anders worden ze niet verkocht. Maat 11/16" x 1/8" en zo ook de Tom Thumbs die ook de meeste van ons wel hebben gehad. Er waren 2 verschillende ladycrackers, de hele mini's en diegene zoals we ze op de dag van vandaag nog kennen Enjoy it, en geniet van deze mooie klappertjes!


Hierboven zo'n typisch voorbeeld zoals het vroeger ging, los peuteren de hele mik mak en dan in een boterham zakje doen met hier en daar een kanonslag en jumping jack erbij. Hopla de straat op een paar dagen voor nieuwjaar!! De beste wensen voor 1976


Hier dus zo'n eerste versie van de Ladycrackers en je kunt ze herkennen aan het dicht geknepen nekje van het rotje wat het onderscheid maakt met de nieuwe grotere uitvoering. Raar vind ik wel dat op de 2 verschillende verpakkingen dezelfde maat staat? vreemd want maat is maat toch?


Deze heb ik het meeste versleten in m'n jonge jaren, los peuteren die hap !! Zie je nu niet meer vrees ik bij de jeugd "te min"

 

Hier 2 oude verpakkingen van de Schuurmans ladycrackers waarvan met de witte achtergrond uit de jaren '70 is

 

 

Hier nog 2 oudjes van de grotere versie ladycrackers en zoals ze vandaag de dag nog worden gemaakt. eigenlijk is dit min of meer de tom thumb maat. p.s let hier al op de kleur en slordigheid van de matjes verval treed al in.


Hier de oude Tom Thumbs zoals ze vroeger verkocht werden en zo zie je ze tegenwoordig niet meer. In de begin jaren waren deze in 3 kleuren uitgevoerd en tegenwoordig nog maar in 2.


Hier 3 verschillende pakjes Thomb tumbs met de 3 kleuren matjes. Tegenwoordig zitten ze per 800 verpakt maar toen nog per 400 stuks, waarom weet ik ook niet? Hier ook weer een schuurmans uitvoering erbij die toch toen al z'n eigen lay-out gebruikte.