x

1

 


Vlinder / Bermuda

Dit hoofdstuk gaat over Items die niet in Nederland verkocht mogen worden en zal alleen eigenlijk deze pagina er maar aan wijden omdat er al genoeg op internet over dit materiaal te vinden is. Het is lont knal vuurwerk dus moet ik het wel even behandelen. Ik ben zelf nogal nostalgisch met het knal vuurwerk en mij doet het niet zoveel deze dingen hieronder, geef mij maar dikke klappers in rood papier :p met veel snippers. Van de andere kant zijn deze items weer rommel vrij want er blijft gewoon niets van over.

Al het onderstaande vuurwerk zal waarschijnlijk ook in BelgiŽ verdwijnen door de aanscherping van de vuurwerkwet en de giga vlinder mag dit jaar al niet meer, ik denk dat de rest nog volgt.


Op de eerste foto zien we 2 verschillende maten bermuda's en deze krengen klappen best heel hard. Als je ze vast heb denk je van "wat moet ik hiermee? " want ze wegen ten eerste al helemaal niets e ten tweede  schrik je de eerste keer van de knal omdat je het niet verwacht van zo'n nietig ding. Dan hebben we nog het plastic dopje gevuld met flash zilverkruit wat dus ook erg hard knalt maar ben zelf niet zo kapot van plastic items in knal vuurwerk want dat kan alleen maar weg schieten. De vlinders vind ik zelf wel lekker klappen maar ook hier geld weer het zelfde als met de Nitraten dat het niet niet leuk meer is na 20 knallen en je er gewoon hoofdpijn van krijgt. 


Op de 2e foto een M-10,000 cracker en deze knallen ook verschrikkelijk hard maar komt dan ook mede weer de het flash zilverkruit. Dit zijn ook weer plastic kokertjes dus ben er niet zo kapot van en krijg er ook hoofdpijn van na langdurig gebruik.


De 3e foto de giga vlinder die nergens meer verkocht mag worden en klapt dan ook aso hard. Dit is echt geen vuurwerk voor in een straat af te steken. Deze werden tot vorig jaar nog in BelgiŽ verkocht maar mogen daar ook niet meer zoals vele andere knal items. Ook in Spanje mogen ze niet meer en worden eigenlijk hoofdzakelijk gebruikt voor vuurwerk shows. Ik heb er ter illustratie maar een gewone kanonslag bij gelegd dan zie je wel hoe groot zo'n ding is. Het zijn nu dus al historische dingen geworden.

Opmerking: ja ja ja nu denken jullie weer "daar heb je hem weer met het wijzende vingertje" maar denk even goed na dat dit geen kindervuurwerk is en als het mis gaat met deze vlinder heb je echt een mega probleem en "Ik" vind dit zeker geen consumenten vuurwerk. Als zoiets afsteekt ben dan niet stoer en houd rekening met andere mensen A.U.B en zeker niet in kleine smalle straten. Hier zit namelijk een grote drukgolf op zoals bij de lawine pijlen.