x

1

 


BABYPIJL MET KNAL

De babypijl met knal is zeker wel een klassiek item omdat je deze pijltjes bijna niet meer tegen komt en als ze knallen dan stelt het niet meer voor. Ik heb alleen de oldies erop gezet omdat deze nog een lekkere klap gaven in de lucht. Tegenwoordig zijn het alleen de moon travellers (zonder knal) of fluitpijltjes die maar mager gevuld zijn qua kruit. 

Vroeger zat er een vaantje bij om het uit je handen te laten schieten , iets wat ze tegenwoordig niet zo snel meer mogen om vuurwerk in je handen te laten houden (zie foto 2). Dit pijltje is van omstreeks 1968 en is ook weer door Lesli vuurwerk aan mij geschonken. Daaronder de favo's van vele oudere jeugd onder ons de *AIR Travel*  babypijl die nu na 25 jaar nog kaars recht de lucht in gaan en dat kun je tegenwoordig niet meer van de pijltjes zeggen. 

Van de 3 merken die de pijltjes maakten moet ik toch wel concluderen dat Horse er met kop en schouder bovenuit stak qua kwaliteit. Tegenwoordig zijn de pijltjes nog razend populair onder de jeugd en worden per groot verpakking besteld met nieuwjaar. Ik zelf vind het nu vervelende dingen maar ja ik ben ook alweer een dagje ouder :p ze worden allemaal zomaar weg gegooid en je moet je eigen maar afvragen of ie niet naar jou toe komt.


e