x

1

 


NITRAAT Thundercrackers

Ja wie kent ze niet en om dit soort is de laatste jaren een hele hype geweest. Over de nitraat kanonslagen staat al genoeg op internet dus zal ik er hier niet veel over vermelden ze gaan in ieder geval hard dat is 1 ding wat zeker is. In vergelijking met de Atoombommen gaan deze geniepige kleine dingen veel harder.Er zijn veel verschillende nitraat crackers op de markt gekomen ook legaal maar die kun je echt niet verglijken met deze hieronder, de legale zitten met het kruit probleem en mag geen zilverkruit bevatten en de "neppers "zullen we maar zeggen knallen ook niet ZO hard. Ik denk zelfs dat deze crackers tot het verleden gaan behoren omdat in BelgiŽ deze waarschijnlijk ook verboden worden.

OPGELET: Ik ben zelf blij dat ze niet in de winkel verkocht mogen worden want dit is echt niet geschikt voor minderjarigen of voor personen die er niet mee om kunnen gaan, dit zijn pure explosieve !!!! gevaarlijk !!!! Doe hier echt geen gekke dingen mee want voor je het weet ben je je hand kwijt of erger en de gevolgen zijn niet te overzien. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 zeggen ze altijd. Heb je deze dingen ga er dan verantwoordelijk mee om en niet stoer doen, let op andere mensen in de buurt.

Een groot nadeel van deze klapper vind ik persoonlijk dat het klei achterkantje als een kogel alle kanten in vliegt en op deze manier zeer gevaarlijk is dus of ver weg gooien of recht opzetten! Dit is niet mietterig bedoeld maar een oog kwijt is ook niet cool !! Ik zelf ben het naar een klap of 10 beu want ze gaan gewoon te hard en krijg er hoofdpijn van.


Hierboven wat Nitraten waarvan de oudste "rechts' naar mijn weten de eerste nitraat was uit 1995 en de middelste zijn tegenwoordig maar mondjes maat te krijgen en de blauwe van Alpeco is goed te krijgen tegenwoordig maar ook van deze is de kruit inhoud verandert omdat ook in BelgiŽ een limiet op het kruit is gesteld. Het exemplaar uit 1995 is dan ook een stukje dikker dan de rest. De imitatie nitraten zijn wel vaak met het papiertje zoals rechts uit gekomen!