x

1

      


480 BAZOOKA / ATOOMBOM 4" x 9/16

De bazooka is eigenlijk een verlengde superkanonslag en en werd rond 1980 nog even de Atoombom genoemd omdat de grotere exemplaren niet meer verkocht mochten worden. Deze kanonslagen zijn de afgelopen jaren mondjes maat weer opgedoken maar niet alle winkels kopen ze in dus je moet goed zoeken tegenwoordig voor deze.  In 2002 zat hij weer in de Thunderbox van Broekhoff vuurwerk als een XXXL per 10 stuks verpakt. Ze klappen niet verkeerd voor Nederlandse begrippen. Verpakt met 6 stuks en meestal aangeven door de maat 480  of 4" x 9/16 of net zoals in Duitsland China boller B  Deze kanonslag heeft dus ook al veel benamingen achter de rug waaronder "Long Toms" Bazooka "Atoombom"  

Van hedendaagse Bazooka heeft de Flying dragon super mijn voorkeur omdat hij gewoonweg het dikste is en het hardste knalt!!  Tot en met 1983 waren de bazooka's veel dikker dan de latere versies en dit is ook met de andere soorten het geval ,en dit jaar kwam ik de dragons tegen en waren wederom weer zeer dik!

Zie hieronder nog één van de laatste exemplaren van de 480 Atoombommen van rond 1980 met de mooie lange grijze lont.

Met deze kanonslag heeft kanonslagen.com voor het volgend jaar wat op de planning staan maar meer daarover later........