x

1


X-MASS CRACKER 

De X-mas cracker ofwel de 438 gaat ook alweer 35 jaar mee en blijft er goed in zitten tussen alle andere crackers. Hoewel ze vroeger harder gingen zijn ze toch nog redelijk van kwaliteit en is weer een maatje groter dan de rode rotjes van een matje en eigenlijk al min of meer een mini kanonslag. Ook van deze rotjes zijn diversen label uitvoeringen geweest, en de laatste jaren worden ze niet meer per 5 verpakt maar zitten ze voortaan in doosjes van 48 stuks. 

Vroeger heb ik zelf veel pakjes versleten en kosten toen niet echt duur, ze kosten toen 0,25 cent per pakje en ja je leest het goed ze werden toen per pakje verkocht i.p.v een complete slof. Deze rotjes zijn dan ook echte overlevers maar denk wel dat de rode verpakking eraf zal gaan in de toekomst. Ze worden ook wel Bamboo crackers genoemd maar is per importeur verschillend. Tegenwoordig zitten ze in doosjes van 50 stuks

Meer foto's zie deze pagina


Hierboven nog een oude slof van M.A vuurwerk die ik van Peter heb gehad. Zie hier nog de oude rood met zwarte rotjes zoals ik ze nog van vroeger herken met de mooie kleine gedraaide lontjes.